Kachna na divoko
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
30 g |
Kachna mražená |
1.2 kg |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
9 g |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem, vložíme do pekáče a obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí. Podlijeme bílým octem, zakryjeme poklopem a v mírně vyhřáté troubě dusíme, dokud maso není měkké. Kachnu průběžně obracíme a podléváme vodou, hotovou ji vyjmeme, maso naporcujeme a vložíme do kastrolu. Do výpeku v pekáči přidáme třtinový cukr, smetanu smíchanou s moukou, osolíme, zalijeme vínem a povaříme. Rozmixujeme dohladka ručním mixérem a nalijeme na porce kachny v kastrolu.