Kachna na divoko

Ingredience


Celer bulvový 60 g
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 30 g
Kachna mražená 1.2 kg
Mouka pšeničná hladká 20 g
Mrkev kořen 100 g
Ocet vinný 20 ml
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 100 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 9 g
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem, vložíme do pekáče a obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí. Podlijeme bílým octem, zakryjeme poklopem a v mírně vyhřáté troubě dusíme, dokud maso není měkké. Kachnu průběžně obracíme a podléváme vodou, hotovou ji vyjmeme, maso naporcujeme a vložíme do kastrolu. Do výpeku v pekáči přidáme třtinový cukr, smetanu smíchanou s moukou, osolíme, zalijeme vínem a povaříme. Rozmixujeme dohladka ručním mixérem a nalijeme na porce kachny v kastrolu.