Bramborové trhance se zelím
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
20 g |
Voda pitná |
50 ml |
Zelí kysané |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí i s nálevem nalijeme do rendlíku, trochu osolíme, přidáme lžíci másla a dusíme do měkka. Scedíme, necháme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi je rozškvaříme.
- Vařené brambory osolíme, rozšťoucháme s trochou vlažné vody, přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto. Tvarujeme placičky, které na tuku osmažíme z obou stran. Placičky natrháme na menší kousky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a přelijeme rozškvařenou slaninou.