Bramborové trhance se zelím

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká 150 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 10 g
Tuk 20 g
Voda pitná 50 ml
Zelí kysané 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí i s nálevem nalijeme do rendlíku, trochu osolíme, přidáme lžíci másla a dusíme do měkka. Scedíme, necháme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi je rozškvaříme.
  2. Vařené brambory osolíme, rozšťoucháme s trochou vlažné vody, přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto. Tvarujeme placičky, které na tuku osmažíme z obou stran. Placičky natrháme na menší kousky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a přelijeme rozškvařenou slaninou.