Pikantní masové kóftičky

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Hovězí maso mleté 500 g
Hřebíček 1 špetka
Jogurt bílý 3 polévková lžíce
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Nové koření mleté 1 špetka
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Potočnice 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 špetka
Chilli koření mleté 3 kávová lžička
Hřebíček 1.5 kávová lžička
Kardamom 3 kávová lžička
Kmín celý 3 kávová lžička
Koriandr celý 6 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.75 kávová lžička
Skořice celá 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli, fefefonku a potočnici nadrobno rozsekáme a smícháme se všemi ostatními surovinami kromě oleje. Ze směsi vytvoříme kuličky, ty usmažíme na rozpáleném oleji.
  2. Hotové podáváme k drinkům.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.