Pikantní masové kóftičky
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Hřebíček |
1 špetka |
Jogurt bílý |
3 polévková lžíce |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Potočnice |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 špetka |
Chilli koření mleté |
3 kávová lžička |
Hřebíček |
1.5 kávová lžička |
Kardamom |
3 kávová lžička |
Kmín celý |
3 kávová lžička |
Koriandr celý |
6 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.75 kávová lžička |
Skořice celá |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli, fefefonku a potočnici nadrobno rozsekáme a smícháme se všemi ostatními surovinami kromě oleje. Ze směsi vytvoříme kuličky, ty usmažíme na rozpáleném oleji.
- Hotové podáváme k drinkům.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.