Plněný hovězí kebab

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Feferony 2 ks
Hovězí maso mleté 500 g
Hřebíček 6 ks
Kardamom 2 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máta 1 kávová lžička
Mouka čočková 120 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 dl
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso smícháme s jednou nasekanou cibulí, utřeným česnekem, rozsekanými feferonkami, čočkovou moukou a vším utlučeným kořením, osolíme. Zalijeme trochou vody, podusíme, až se voda odpaří a maso bude poloměkké.
  2. Směs necháme vychladnout, rozklepneme do ní vejce, důkladně promícháme, vytvoříme placičky.
  3. Druhou cibuli rozemeleme společně s paprikami, přidáme mátu, lžičkou rozdělíme na placičky. Zabalíme je, vytvoříme kuličky, zlehka vyválíme. Osmažíme na rozpáleném oleji.