Plněný hovězí kebab
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Feferony |
2 ks |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Hřebíček |
6 ks |
Kardamom |
2 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máta |
1 kávová lžička |
Mouka čočková |
120 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 dl |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso smícháme s jednou nasekanou cibulí, utřeným česnekem, rozsekanými feferonkami, čočkovou moukou a vším utlučeným kořením, osolíme. Zalijeme trochou vody, podusíme, až se voda odpaří a maso bude poloměkké.
- Směs necháme vychladnout, rozklepneme do ní vejce, důkladně promícháme, vytvoříme placičky.
- Druhou cibuli rozemeleme společně s paprikami, přidáme mátu, lžičkou rozdělíme na placičky. Zabalíme je, vytvoříme kuličky, zlehka vyválíme. Osmažíme na rozpáleném oleji.