Pikantní hovězí kebab
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Potočnice |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
1 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 kávová lžička |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli, česnek a feferony nadrobno rozsekáme, v míse smícháme s masem a kořením, osolíme. Žemle namočíme do vody, vymačkáme, přidáme do směsi.
- Důkladně promísíme, vytvoříme kuličky nebo placičky a na rozpáleném oleji usmažíme do zlatova.