Masové doutníky s obložením
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Garam masala |
0.5 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Skopové maso mleté |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kardamom |
2 kávová lžička |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Koriandr celý |
4 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Skořice celá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso důkladně promícháme s vejci, kořením a solí. Ze směsi vytvoříme tvary doutníků, které napícháme na jehlice a pokapeme olejem.
- Na rozpáleném grilu ogrilujeme do zlatova. Hotové doplníme nakrájenými rajčaty, cibulí a citronem.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.