Masové doutníky s obložením

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Garam masala 0.5 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Skopové maso mleté 500 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso důkladně promícháme s vejci, kořením a solí. Ze směsi vytvoříme tvary doutníků, které napícháme na jehlice a pokapeme olejem.
  2. Na rozpáleném grilu ogrilujeme do zlatova. Hotové doplníme nakrájenými rajčaty, cibulí a citronem.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.