Krůtí řízek caprese

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cibule červená 1 ks
Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Mozzarella 400 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata promícháme s cibulí a česnekem. V menší misce smícháme balsamico, olivový olej, sušený česnek, sůl, pepř a bazalku. Takto připravenou marinádou zalijeme rajčata.
  2. Krůtí prsa očistíme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším rozšleháme vejce a na třetí talíř nasypeme strouhanku, smíchanou s pomerančovou kůrou. Krůtí řízky obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  3. Na pánvi rozpálíme máslo, řízky na něm osmažíme z obou stran. Mozzarellu nakrájíme na plátky a společně s rajčaty rozložíme na připravené talíře, přidáme osmažené řízky a servírujeme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.