Krůtí řízek caprese
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Mozzarella |
400 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata promícháme s cibulí a česnekem. V menší misce smícháme balsamico, olivový olej, sušený česnek, sůl, pepř a bazalku. Takto připravenou marinádou zalijeme rajčata.
- Krůtí prsa očistíme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším rozšleháme vejce a na třetí talíř nasypeme strouhanku, smíchanou s pomerančovou kůrou. Krůtí řízky obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozpálíme máslo, řízky na něm osmažíme z obou stran. Mozzarellu nakrájíme na plátky a společně s rajčaty rozložíme na připravené talíře, přidáme osmažené řízky a servírujeme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.