Vepřové maso na čočce

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Čočka jedlá 150 g
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 3 polévková lžíce
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 500 g
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku necháme namáčet přes noc. Maso rozkrájíme na kostky. Jednu cibuli rozemeleme s česnekem a kořením, poté utřeme na pastu.
  2. Druhou cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme. Vmícháme připravenou pastu i maso, podlijeme rozšlehaným jogurtem, ochutíme solí a dusíme. Když se šťáva odpaří, přisypeme procezenou čočku, podlijeme a dusíme do měkka.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.