Vepřové maso na čočce
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Čočka jedlá |
150 g |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
3 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
500 g |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kardamom |
2 kávová lžička |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Koriandr celý |
4 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Skořice celá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku necháme namáčet přes noc. Maso rozkrájíme na kostky. Jednu cibuli rozemeleme s česnekem a kořením, poté utřeme na pastu.
- Druhou cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme. Vmícháme připravenou pastu i maso, podlijeme rozšlehaným jogurtem, ochutíme solí a dusíme. Když se šťáva odpaří, přisypeme procezenou čočku, podlijeme a dusíme do měkka.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.