Zapečené jahody s rebarborou
Ingredience
Cukr vanilka |
20 g |
Jahody zahradní |
1 kg |
Reveň (Rebarbora) |
1 kg |
Cukr krupice |
50 g |
Máslo jihočeské |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jahody očistíme, umyjeme, necháme odkapat, rozkrojíme na půlky, rebarboru nakrájíme na kostky, smícháme, posypeme vanilkovým cukrem, naskládáme do pečicí formy a hustě posypeme drobenkou. Pečicí formu vložíme do teplé trouby, pečeme 30 minut.
- Drobenka: měkké máslo vložíme do mísy, přidáme cukr, mouku a rukou zpracujeme tak, aby hmota byla drobivá.
- Zapečené ovoce krájíme na úhledné porce, které klademe na talíř.