Zapečené jahody s rebarborou

Ingredience


Cukr vanilka 20 g
Jahody zahradní 1 kg
Reveň (Rebarbora) 1 kg
Cukr krupice 50 g
Máslo jihočeské 100 g
Mouka pšeničná hrubá 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jahody očistíme, umyjeme, necháme odkapat, rozkrojíme na půlky, rebarboru nakrájíme na kostky, smícháme, posypeme vanilkovým cukrem, naskládáme do pečicí formy a hustě posypeme drobenkou. Pečicí formu vložíme do teplé trouby, pečeme 30 minut.
  2. Drobenka: měkké máslo vložíme do mísy, přidáme cukr, mouku a rukou zpracujeme tak, aby hmota byla drobivá.
  3. Zapečené ovoce krájíme na úhledné porce, které klademe na talíř.