Brynzové tyčinky
Ingredience
Kmín celý |
30 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
160 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka polohrubá |
300 g |
Sezam - semena |
30 g |
Sýr Brynza |
300 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové škvarky |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na vál přesejeme mouku, posypeme kypřicím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 150 g másla, pomleté škvarky, brynzu, nastrouhaný sýr, sezamové semínka. Vlijeme mléko a rukama vypracujeme vláčné těsto, které válečkem rozválíme, vykrajujeme tyčinky o průměru 1 cm v délce přibližně 8 cm. Skládáme je na máslem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem, hrubou solí, vložíme do předehřáté trouby a kde je pečeme do zlatohnědé barvy přibližně 20 minut.
- Pozorně hlídejte průběh pečení, každá trouba peče trochu jinak.