Brynzové tyčinky

Ingredience


Kmín celý 30 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 160 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka polohrubá 300 g
Sezam - semena 30 g
Sýr Brynza 300 g
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové škvarky 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál přesejeme mouku, posypeme kypřicím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 150 g másla, pomleté škvarky, brynzu, nastrouhaný sýr, sezamové semínka. Vlijeme mléko a rukama vypracujeme vláčné těsto, které válečkem rozválíme, vykrajujeme tyčinky o průměru 1 cm v délce přibližně 8 cm. Skládáme je na máslem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem, hrubou solí, vložíme do předehřáté trouby a kde je pečeme do zlatohnědé barvy přibližně 20 minut.
  2. Pozorně hlídejte průběh pečení, každá trouba peče trochu jinak.