Tagiatelle pomodoro
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé.
- Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme dokud nezměkne. Přidáme rajčata a cca 5min podusíme. Omáčka musí mírně zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme lístky bazalky a povaříme ještě cca 1minutu.
- Omáčkou přelijeme tagliatelle a podáváme. Můžeme posypat strouhaným parmazánem.