Tagiatelle pomodoro

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Cibule 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Tagliatelle 500 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé.
  2. Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme dokud nezměkne. Přidáme rajčata a cca 5min podusíme. Omáčka musí mírně zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme lístky bazalky a povaříme ještě cca 1minutu.
  3. Omáčkou přelijeme tagliatelle a podáváme. Můžeme posypat strouhaným parmazánem.