Salát bramborový na tři způsoby
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory |
1500 g |
Chutney mangové |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Jogurt krémový bílý natur |
6 polévková lžíce |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Majonéza light |
3 polévková lžíce |
Ocet jablečný |
3 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
6 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Smetana zakysaná 14% |
1.5 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpálíme v pánvi rostlinný olej, přidáme kari pastu, nasekanou cibuli a osmahneme. Sundáme z ohně, necháme vychladnout a máme kari zálivku.
- Mangové čatní smícháme s jogurtem, majonézou a smetanou. Přidáme směs kari a promícháme. Osolíme, opepříme.
- V malé misce ušleháme ocet, hořčici, olej, cukr, bazalku, sůl, pepř a máme octovou zálivku.
- V misce smícháme majonézu, kysanou smetanu, pokrájené jarní cibulky, petrželku, sůl, pepř a máme petrželkový krém.
- V mírně osolené vodě vaříme brambory. Poté necháme vychladnout a přidáme vybranou zálivku a promícháme.
- Podáváme teplé - s vybranou zálivkou.