Salát bramborový na tři způsoby

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory 1500 g
Chutney mangové 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Jogurt krémový bílý natur 6 polévková lžíce
Kari pasta 1 polévková lžíce
Majonéza 2 polévková lžíce
Majonéza light 3 polévková lžíce
Ocet jablečný 3 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 6 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Smetana zakysaná 14% 1.5 dl
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme v pánvi rostlinný olej, přidáme kari pastu, nasekanou cibuli a osmahneme. Sundáme z ohně, necháme vychladnout a máme kari zálivku.
  2. Mangové čatní smícháme s jogurtem, majonézou a smetanou. Přidáme směs kari a promícháme. Osolíme, opepříme.
  3. V malé misce ušleháme ocet, hořčici, olej, cukr, bazalku, sůl, pepř a máme octovou zálivku.
  4. V misce smícháme majonézu, kysanou smetanu, pokrájené jarní cibulky, petrželku, sůl, pepř a máme petrželkový krém.
  5. V mírně osolené vodě vaříme brambory. Poté necháme vychladnout a přidáme vybranou zálivku a promícháme.
  6. Podáváme teplé - s vybranou zálivkou.