Makarony s bazalkovým pestem a tuňákem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Citrony 1 ks
Makarony milánské 400 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pesto 150 g
Rajčata Cherry 250 g
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní makarony, vaříme podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme 1 lžíci česnekového oleje a promícháme.
  2. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu. Tuňáka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou.
  3. Na pánvi rozpálíme máslo a tuňáka na něm z obou stran osmažíme.
  4. Makarony v míse promícháme s pestem, servírujeme na připravené talíře, posypeme půlkami cherry rajčátek a navrch položíme osmaženého tuňáka. Zdobíme plátkem citronu.