Makarony s bazalkovým pestem a tuňákem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Makarony milánské |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pesto |
150 g |
Rajčata Cherry |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
400 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní makarony, vaříme podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme 1 lžíci česnekového oleje a promícháme.
- Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu. Tuňáka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou.
- Na pánvi rozpálíme máslo a tuňáka na něm z obou stran osmažíme.
- Makarony v míse promícháme s pestem, servírujeme na připravené talíře, posypeme půlkami cherry rajčátek a navrch položíme osmaženého tuňáka. Zdobíme plátkem citronu.