Špagety carbonara
Ingredience
Anglická slanina |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
315 ml |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím připravíme omáčku. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Při střední teplotě dokřupava opečeme.
- V misce rozšleháme vejce, strouhaný parmazán a smetanu, vmícháme slaninu, omáčku nalijeme na těstoviny a v hrnci ještě krátce prohřejeme, aby omáčka zhoustla. Můžeme dochutit pepřem.
- Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.