Špagety carbonara

Špagety carbonara - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 315 ml
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím připravíme omáčku. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Při střední teplotě dokřupava opečeme.
  3. V misce rozšleháme vejce, strouhaný parmazán a smetanu, vmícháme slaninu, omáčku nalijeme na těstoviny a v hrnci ještě krátce prohřejeme, aby omáčka zhoustla. Můžeme dochutit pepřem.
  4. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.