Široké nudle s pestem z mandlí

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička sušená 0.5 ks
Mandle 50 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 2 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 2 polévková lžíce
Tagliatelle 400 g
Voda pitná 1.5 l
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme česnek, petrželku a bazalku opláchneme a osušíme, lístky otrháme. Bylinky, česnek a mandle nasekáme najemno. Vše přidáme do mixéru a rozmixujeme. Nastrouháme pecorino, které spolu s olejem a drceným chilli přidáme ke směsi a ještě jednou krátce promixujeme. Téměř hotové pesto zalijeme vývarem a dochutíme solí.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Dáme stranou cca 100 ml vody, ve které se těstoviny vařily. Těstoviny scedíme a necháme okapat.
  3. Do těstovin vmícháme pesto. Pokud jsou těstoviny příliš suché, přidáme trochu vody.