Široké nudle s pestem z mandlí
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička sušená |
0.5 ks |
Mandle |
50 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
2 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 polévková lžíce |
Tagliatelle |
400 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme česnek, petrželku a bazalku opláchneme a osušíme, lístky otrháme. Bylinky, česnek a mandle nasekáme najemno. Vše přidáme do mixéru a rozmixujeme. Nastrouháme pecorino, které spolu s olejem a drceným chilli přidáme ke směsi a ještě jednou krátce promixujeme. Téměř hotové pesto zalijeme vývarem a dochutíme solí.
- Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Dáme stranou cca 100 ml vody, ve které se těstoviny vařily. Těstoviny scedíme a necháme okapat.
- Do těstovin vmícháme pesto. Pokud jsou těstoviny příliš suché, přidáme trochu vody.