Skopová kýta s fazolemi

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Fazole bílé 250 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 4 g
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 50 g
Protlak rajčatový 50 ml
Skopová kýta 800 g
Sůl 9 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme na několik hodin. Nabobtnalé uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Maso potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme, vložíme do pekáče a zalijeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, podléváme a maso otáčíme. Když je maso skoro měkké, přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli, zakryjeme a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme protlak a promícháme, aby se spojil se šťávou. Nakonec rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a smícháme se scezenými fazolemi. Maso nakrájíme na plátky a podáváme porce polité omáčkou s fazolemi, ozdobené snítkou petržele.