Skopová kýta s fazolemi
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Protlak rajčatový |
50 ml |
Skopová kýta |
800 g |
Sůl |
9 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme na několik hodin. Nabobtnalé uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Maso potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme, vložíme do pekáče a zalijeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, podléváme a maso otáčíme. Když je maso skoro měkké, přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli, zakryjeme a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme protlak a promícháme, aby se spojil se šťávou. Nakonec rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a smícháme se scezenými fazolemi. Maso nakrájíme na plátky a podáváme porce polité omáčkou s fazolemi, ozdobené snítkou petržele.