Špagety s tomatovým pestem, mandlemi a piniovými oříšky
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Bazalka |
1 hrst |
Cukr krupice |
1 špetka |
Mandle |
50 g |
Oříšky piniové |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Rajčata |
100 g |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
80 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě povaříme asi 5 minut rajčata, která poté vyjmeme a necháme okapat. Vodu, ve které se rajčata vařila, odložíme stranou, nevyléváme. Na pánvi bez tuku dozlatova opražíme mandle a piniové oříšky. Nastrouháme parmezán. Rajčata, jádra a parmezán vložíme do mixéru a najemno rozmixujeme. Při mixování do směsi postupně přiléváme vodu z rajčat.
- Bazalku a petrželku opláchneme a osušíme. Bylinky najemno nasekáme, takto připravené je přidáme do pesta, dochutíme solí, pepřem, cukrem a balzamikovým octem.
- Ve osolené vodě uvaříme špagety dle návodu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je promícháme s pestem, naporcujeme na talíře a podáváme.