Zapečené špagety s kozím sýrem a mandlemi
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Jehněčí maso |
250 g |
Mandle |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Špagety |
400 g |
Špenát listový čerstvý |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
Sýr kozí |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou. Špenát omyjeme, očistíme a ve vroucí osolené vodě 2 minuty blanšírujeme, poté špenát scedíme a nahrubo nasekáme.
- Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku na něm osmahneme, přidáme mleté jehněčí maso a opečeme. Podlijeme bílým vínem a necháme zhoustnout. Přimícháme špenát a rozdrobený kozí sýr, osolíme a opepříme. S takto připravenou směsí promícháme špagety.
- Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací misku vymažeme máslem. V menší misce promícháme smetanu, červenou papriku a vejce. Do zapékací misky klademe těstovinovou směs a přelijeme smetanovou směsí. Navrch nasypeme nasekané madle a vložíme na 30 minut zapéct do trouby.