Zapečené špagety s kozím sýrem a mandlemi

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Jehněčí maso 250 g
Mandle 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Špagety 400 g
Špenát listový čerstvý 1 kg
Sůl 1 špetka
Sýr kozí 200 g
Vejce slepičí 3 ks
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou. Špenát omyjeme, očistíme a ve vroucí osolené vodě 2 minuty blanšírujeme, poté špenát scedíme a nahrubo nasekáme.
  2. Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku na něm osmahneme, přidáme mleté jehněčí maso a opečeme. Podlijeme bílým vínem a necháme zhoustnout. Přimícháme špenát a rozdrobený kozí sýr, osolíme a opepříme. S takto připravenou směsí promícháme špagety.
  3. Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací misku vymažeme máslem. V menší misce promícháme smetanu, červenou papriku a vejce. Do zapékací misky klademe těstovinovou směs a přelijeme smetanovou směsí. Navrch nasypeme nasekané madle a vložíme na 30 minut zapéct do trouby.