Bramborová buchta se škvarky

Ingredience


Brambory 500 g
Brambory vařené 500 g
Česnek 3 stroužek
Cukr moučkový 3 g
Droždí 50 g
Majoránka 4 g
Mléko polotučné 150 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 10 g
Tuk 20 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové škvarky 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozdrobené droždí nasypeme do hrnku s teplým mlékem, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Syrové brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme rozšťouchané vařené brambory, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a drcené škvarky. Nakonec přimícháme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
  3. Pekáč vymažeme tukem, vložíme do něj těsto a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.
  4. Buchtu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.