Bramborová buchta se škvarky
Ingredience
Brambory |
500 g |
Brambory vařené |
500 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cukr moučkový |
3 g |
Droždí |
50 g |
Majoránka |
4 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové škvarky |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozdrobené droždí nasypeme do hrnku s teplým mlékem, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.
- Syrové brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme rozšťouchané vařené brambory, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a drcené škvarky. Nakonec přimícháme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
- Pekáč vymažeme tukem, vložíme do něj těsto a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.
- Buchtu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.