Vepřový guláš
Ingredience
Česnek |
15 g |
Cibule |
300 g |
Kmín celý |
2 g |
Majoránka |
1 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
120 g |
Vepřový ořez |
750 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou plec nebo ořez omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme sůl, kmín, rajčatový protlak, rozetřený česnek a nakonec vložíme maso.
- Za občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka, potom je vyjmeme.
- Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozšleháme, zalijeme vodou a přidáme drcenou majoránku. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- Před koncem varu omáčku přisolíme a přecedíme na maso.
- Pokrm ještě velmi krátce převaříme.