Vepřový guláš

Vepřový guláš - obrázek

Ingredience


Česnek 15 g
Cibule 300 g
Kmín celý 2 g
Majoránka 1 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Paprika mletá sladká 20 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 25 g
Tuk 120 g
Vepřový ořez 750 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou plec nebo ořez omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme sůl, kmín, rajčatový protlak, rozetřený česnek a nakonec vložíme maso.
  3. Za občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka, potom je vyjmeme.
  4. Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozšleháme, zalijeme vodou a přidáme drcenou majoránku. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  5. Před koncem varu omáčku přisolíme a přecedíme na maso.
  6. Pokrm ještě velmi krátce převaříme.