Gratinované tagliatelle s lilkem

Ingredience


Lilek 400 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 50 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Tagliatelle 500 g
Vejce slepičí 3 ks
Česnek 1 stroužek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Lilek omyjeme, zbavíme jader a dužinu na struhadle nahrubo nastrouháme.
  3. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a lilek na něm smažíme, přidáme očištěný a prolisovaný česnek, osolíme a promícháme.
  4. Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla, na dno mísy rozložíme orestované lilky a na ně tagliatelle.
  5. V menší misce rozšleháme mléko, nastrouhaný ementál, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.