Gratinované tagliatelle s lilkem
Ingredience
Lilek |
400 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
50 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Tagliatelle |
500 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200°C.
- Lilek omyjeme, zbavíme jader a dužinu na struhadle nahrubo nastrouháme.
- Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a lilek na něm smažíme, přidáme očištěný a prolisovaný česnek, osolíme a promícháme.
- Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla, na dno mísy rozložíme orestované lilky a na ně tagliatelle.
- V menší misce rozšleháme mléko, nastrouhaný ementál, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.