Bylinková placka

Ingredience


Brambory vařené 450 g
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 50 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané čerstvé bylinky, špetku muškátu, vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, rozprostřeme bramborovou směs a osmažíme na spodní straně dozlatova. Pánev přikryjeme plechem, placku ne něj vyklopíme a sesuneme ji zpátky do pánve. Osmažíme dozlatova i z druhé strany.
  3. Placku ještě 15 minut dopékáme ve středně vyhřáté troubě.
  4. Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům.