Bylinková placka
Ingredience
Brambory vařené |
450 g |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané čerstvé bylinky, špetku muškátu, vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- V pánvi rozehřejeme olej, rozprostřeme bramborovou směs a osmažíme na spodní straně dozlatova. Pánev přikryjeme plechem, placku ne něj vyklopíme a sesuneme ji zpátky do pánve. Osmažíme dozlatova i z druhé strany.
- Placku ještě 15 minut dopékáme ve středně vyhřáté troubě.
- Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům.