Penne s mletým jehněčím masem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule červená |
1 ks |
Jehněčí maso mleté |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Penne |
400 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno portské |
250 ml |
Vývar zeleninový |
120 ml |
Zelí hlávkové bílé |
300 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zelí očistíme a nakrouháme. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme na větší pánvi a slaninu na něm orestujeme, poté přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a opékáme, přidáme mrkev, zelí a vše důkladně promícháme.
- V menší misce smícháme portské víno se zeleninovým vývarem a podlijeme maso v pánvi. Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, tymián, zakryjeme pokličkou a 15 minut dusíme.
- Ve velké míse smícháme uvařené penne s masovou omáčkou a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.