Penne s mletým jehněčím masem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule červená 1 ks
Jehněčí maso mleté 250 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Těstoviny Penne 400 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno portské 250 ml
Vývar zeleninový 120 ml
Zelí hlávkové bílé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  2. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zelí očistíme a nakrouháme. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  3. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme na větší pánvi a slaninu na něm orestujeme, poté přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a opékáme, přidáme mrkev, zelí a vše důkladně promícháme.
  4. V menší misce smícháme portské víno se zeleninovým vývarem a podlijeme maso v pánvi. Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, tymián, zakryjeme pokličkou a 15 minut dusíme.
  5. Ve velké míse smícháme uvařené penne s masovou omáčkou a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.