Řezy den a noc
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
300 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka polohrubá |
300 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Žloutky utřeme v míse s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Přidáme vlažné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto rozdělíme do dvou misek a jednu polovinu těsta obarvíme kakaem.
- Na plech vyložený pečicím papírem střídavě lžící nanášíme obě těsta. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- Upečený, vychladlý moučník polijeme rozpuštěnou čokoládou.