Kakaové řezy z podmáslí

Ingredience


Cukr moučkový 328 g
Kakao 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mléko - podmáslí 1200 ml
Mouka polohrubá 510 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 400 ml
Rozinky tmavé 1 hrst
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Soda jedlá 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku s jedlou sodou, moučkovým cukrem, podmáslím, olejem, kakaem a omytými rozinkami.
  2. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  3. Při podávání ozdobíme každou porci ušlehanou smetanou.