Ořechový dezert s kiwi

Ingredience


Kiwi 7 ks
Citronová kůra 2 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 dl
Mléko zahuštěné slazené 400 g
Máslo čerstvé 70 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Semínka slunečnicová loupaná 120 g
Sušenky BeBe světlé jemné 120 g
Marmeláda meruňková 50 g
Voda pitná 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušenky BeBe a slunečnicová loupaná semínka rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem, s 1 lžící tekutého medu a 25 g cukru a 1 lžící mouky. Směs dobře promícháme a rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu, rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (Pokud by se těsto lepilo na prsty, obalíme si je v práškovém cukru.)
  2. Pečeme v předehřáté troubě při 175 minut 10 minut a potom těsto necháme vychladnout.
  3. Kiwi omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  4. V míse vymícháme slazené kondenzované mléko s nastrouhanou citrónovou kůrou a 1 dl citronové šťávy. Krém nalijeme na upečený koláč a znovu dáme do trouby péct při 175°C 10 - 15 minut. Koláč vyjmeme a necháme zchladnout. Potom plátky kiwi poskládáme v kruzích tak, že se plátky budou částečně překrývat.
  5. Vytvoříme glazuru: meruňkové želé (marmeládu) dáme do rendlíku a pomalu zahříváme, až se rozpustí. Přimícháme 1-2 lžičky vody a džem vymícháme dohladka. Štětcem na pečení potíráme glazurou ovoce a necháme zatuhnout. Koláč potom nakrájíme a podáváme.