Tagliatelle s anglickou slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
100 g |
Tagliatelle |
400 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí vodě se lžičkou soli uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a anglickou slaninu osmahneme, po pěti minutách přidáme cibuli s česnekem a ještě chvilku smažíme.
- Podlijeme hovězím vývarem, přidáme najemno nasekanou pažitku, libeček, osolíme a opepříme. Povaříme asi 10 minut.
- Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme, přimícháme do omáčky.
- Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou s anglickou slaninou a sypeme najemno nastrouhaným čedarem.