Tagliatelle s anglickou slaninou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Bazalka 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Hovězí vývar základní 150 ml
Libeček 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1.5 kávová lžička
Sýr Čedar 100 g
Tagliatelle 400 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí vodě se lžičkou soli uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a anglickou slaninu osmahneme, po pěti minutách přidáme cibuli s česnekem a ještě chvilku smažíme.
  3. Podlijeme hovězím vývarem, přidáme najemno nasekanou pažitku, libeček, osolíme a opepříme. Povaříme asi 10 minut.
  4. Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme, přimícháme do omáčky.
  5. Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou s anglickou slaninou a sypeme najemno nastrouhaným čedarem.