Vepřové kotlety v jogurtu
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Jogurt bílý |
125 g |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a cibuli rozemeleme a smícháme se vším kořením. Kotlety naklepeme, osolíme a potřeme připravenou pastou. Vložíme do mísy a přelijeme rozšlehaným jogurtem. Necháme několik hodin marinovat.
- Poté maso vyjmeme a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme.