Tagliatelle s vepřovými játry
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Játra vepřová |
350 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tagliatelle |
400 g |
Víno portské |
120 ml |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- Vepřová játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nahrubo pokrájíme.
- Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli s česnekem podusíme, přidáme kousky jater, pomerančovou kůru, bobkový list a promícháme. Za stálého míchání dusíme přibližně 5 minut. Játra vyjmeme z pánve a odložíme stranou, do vypečené šťávy přimícháme portské víno, rajčatový protlak a smetanu. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut, osolíme, opepříme.
- Bobkový list z omáčky vyjmeme, do omáčky vrátíme játra a prohřejeme.
- Na připravené talíře servírujeme Tagliatelle, přelijeme omáčkou s játry. Zdobíme na jemno sekanou pažitkou.