Tagliatelle s vepřovými játry

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Játra vepřová 350 g
Máslo čerstvé 50 g
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tagliatelle 400 g
Víno portské 120 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  2. Vepřová játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nahrubo pokrájíme.
  3. Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli s česnekem podusíme, přidáme kousky jater, pomerančovou kůru, bobkový list a promícháme. Za stálého míchání dusíme přibližně 5 minut. Játra vyjmeme z pánve a odložíme stranou, do vypečené šťávy přimícháme portské víno, rajčatový protlak a smetanu. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut, osolíme, opepříme.
  4. Bobkový list z omáčky vyjmeme, do omáčky vrátíme játra a prohřejeme.
  5. Na připravené talíře servírujeme Tagliatelle, přelijeme omáčkou s játry. Zdobíme na jemno sekanou pažitkou.