Polévka se slaninou
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
155 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže Arborio |
250 g |
Slanina vepřová |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar slepičí |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu a celer nakrájíme na plátky, cibuli najemno a asi 5min orestujeme na rozpáleném másle.
- Přilijeme vývar, přidáme hrášek a asi 5min povaříme. Poté přidáme těstovinou rýži a vaříme dalších cca 5min až těstoviny změknou.
- Ochutíme nakrájenou petrželkou, solí a pepřem a ihned podáváme.