Vepřové s ananasem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kompot ananasový |
200 g |
Mouka sójová plnotučná |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
400 g |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterskou omáčkou, necháme chvíli marinovat.
- Cibuli nasekáme a osmahneme na rozpáleném oleji, společně s pálivou paprikou i zázvorem. Poté přidáme maso i s marinádou, ochutíme solí, přidáme oloupané, nakrájené rajče, přilijeme ocet a dusíme do měkka. Hotové maso rozdělíme na talíře, doplníme ananasem a podáváme s rýží.