Vepřové s ananasem

Ingredience


Cibule 1 ks
Kompot ananasový 200 g
Mouka sójová plnotučná 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Rajčata 1 ks
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 400 g
Víno bílé 2 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterskou omáčkou, necháme chvíli marinovat.
  2. Cibuli nasekáme a osmahneme na rozpáleném oleji, společně s pálivou paprikou i zázvorem. Poté přidáme maso i s marinádou, ochutíme solí, přidáme oloupané, nakrájené rajče, přilijeme ocet a dusíme do měkka. Hotové maso rozdělíme na talíře, doplníme ananasem a podáváme s rýží.