Penne s tuňákem a ementálem
Ingredience
Máslo čerstvé |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Těstoviny Penne |
350 g |
Tuňák v oleji |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Penne, poté scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- Ementál nastrouháme. Tuňáka z konzervy vyklopíme do misky, vidličkou rozmačkáme.
- Na pánvi rozpustíme máslo a necháme ho lehce zhnědnout.
- Ve velké míse smícháme Penne s tuňákem (včetně oleje z tuňáka), přelijeme hnědým máslem a servírujeme na připravené talíře. Nakonec posypeme nastrouhaným Ementálem.