Vepřový mix

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Feferony 6 ks
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Játra vepřová 100 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 kávová lžička
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vepřová krev 1 hrnek
Vepřové maso libové 300 g
Vepřové srdce 100 g
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou krev osolíme, s troškou vody ji vyvaříme téměř do sucha. Přidáme na jemno nakrájenýmé feferony, utřený česnek a koření, vše osmahneme na rozpáleném másle.
  2. Vložíme na kousky nakrájené maso, játra a srdce, podlijeme a podusíme. Před koncem dušení ochutíme solí a octem.