Kuřecí rizoto z Dillí

Ingredience


Česnek 10 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 kg
Citrony 2 ks
Cukr moučkový 2 kávová lžička
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 250 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 1 kg
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rýže loupaná 400 g
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Chilli koření mleté 3 kávová lžička
Hřebíček 1.5 kávová lžička
Kardamom 3 kávová lžička
Kmín celý 3 kávová lžička
Koriandr celý 6 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.75 kávová lžička
Skořice celá 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme utřený česnek, cukr, všechno koření, vmícháme jogurt, osolíme a dusíme do měkka. Dle potřeby mírně podlijeme vodou.
  2. Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přisypeme propláchnutou rýži, přidáme maso i se šťávou, důkladně promícháme, pokapeme šťávou z citronů, zakryjeme a ve vyhřáté troubě do měkka dusíme.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.