Hovězí maso na vejcích

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Hovězí maso přední 500 g
Kari koření 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme všechno koření, osolíme, vmícháme maso, pokrájené na kousky, orestujeme. Poté podlijeme a dusíme do měkka.
  2. Pekáč z varného skla vymastíme, vlijeme vysmaženou šťávu a vložíme polovinu masa. Na něj rozklepneme vejce, navrstvíme zbytek masa a posypeme strouhankou. Ve vyhřáté troubě necháme zapéci do zlatova.