Hovězí maso na vejcích
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso přední |
500 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme všechno koření, osolíme, vmícháme maso, pokrájené na kousky, orestujeme. Poté podlijeme a dusíme do měkka.
- Pekáč z varného skla vymastíme, vlijeme vysmaženou šťávu a vložíme polovinu masa. Na něj rozklepneme vejce, navrstvíme zbytek masa a posypeme strouhankou. Ve vyhřáté troubě necháme zapéci do zlatova.