Bombajské vepřové maso na pivu
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Mouka polohrubá |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
800 g |
-
Doba přípravy: 130 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Olej smícháme s kořením, moukou a solí, vložíme na kousky nakrájené maso, necháme minimálně 2 hodiny marinovat.
- Poté smažíme přibližně 10 minut, přidáme rozemletou cibuli a rajčata, po chvíli přilijeme pivo a podusíme do měkka.
- Hotový pokrm necháme vychladnout a vložíme do lednice do druhého dne. Před podáváním znovu ohřejeme.