Bombajské vepřové maso na pivu

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Mouka polohrubá 1 kávová lžička
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej smícháme s kořením, moukou a solí, vložíme na kousky nakrájené maso, necháme minimálně 2 hodiny marinovat.
  2. Poté smažíme přibližně 10 minut, přidáme rozemletou cibuli a rajčata, po chvíli přilijeme pivo a podusíme do měkka.
  3. Hotový pokrm necháme vychladnout a vložíme do lednice do druhého dne. Před podáváním znovu ohřejeme.