Zapečený květák s krůtími nudličkami

Ingredience


Krůtí prsa 600 g
Květák 800 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko plnotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a podusíme na másle doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na nudličky.
  2. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozebereme na růžičky.
  3. Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme krůtí nudličky a květák. Vše zalijeme těstíčkem umíchaným z mléka, vajec, soli a hladké mouky.
  4. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový nebo ovocný salát.