Zapečený květák s krůtími nudličkami
Ingredience
Krůtí prsa |
600 g |
Květák |
800 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a podusíme na másle doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na nudličky.
- Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozebereme na růžičky.
- Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme krůtí nudličky a květák. Vše zalijeme těstíčkem umíchaným z mléka, vajec, soli a hladké mouky.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový nebo ovocný salát.