Florentýnky z ovesných vloček a mrkve
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
300 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi na oleji opražíme ovesné vločky dokřupava.
- Po vychladnutí vločky smícháme s vejci, cukrem, hladkou moukou, práškem do pečiva a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkví. Vše dobře prohněteme.
- Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme z těsta pomocí lžičky malé kopečky. Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- Florentýnky můžeme podávat teplé i studené.