Florentýnky z ovesných vloček a mrkve

Ingredience


Cukr moučkový 120 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Ovesné vločky 300 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi na oleji opražíme ovesné vločky dokřupava.
  2. Po vychladnutí vločky smícháme s vejci, cukrem, hladkou moukou, práškem do pečiva a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkví. Vše dobře prohněteme.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme z těsta pomocí lžičky malé kopečky. Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  4. Florentýnky můžeme podávat teplé i studené.