Karotka zapečená s rýží

Ingredience


Karotka 500 g
Máslo čerstvé 70 g
Rýže loupaná 250 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Karotku očistíme a nahrubo nastrouháme.
  2. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypeme propláchnutou rýži a zvolna vaříme 15 minut. Vodu slijeme a rýži necháme okapat.
  3. Nastrouhanou karotku vmícháme do rýže spolu s polovinou nastrouhaného sýru.
  4. Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou, zbylým sýrem a pokapeme 50g rozpuštěného másla.
  5. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut dorůžova.