Lilky s Hermelínem

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 8 stroužek
Cibule 1 ks
Lilek 4 ks
Olej olivový 10 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 750 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky očistíme, omyjeme a po obvodu do nich nakrojíme zářezy, které vyplníme na plátky nakrájeným sýrem a nasekaným česnekem.
  2. V kastrole na oleji orestujeme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, sušenou nebo čerstvou bazalku, sůl a pepř. Směs přivedeme k varu, přidáme lilky a pod pokličkou za občasného míchání a obracení lilků dusíme 1 hodinu.
  3. Lilky upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.
  4. Můžeme podávat s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.