Lilky s Hermelínem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Lilek |
4 ks |
Olej olivový |
10 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
750 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
120 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky očistíme, omyjeme a po obvodu do nich nakrojíme zářezy, které vyplníme na plátky nakrájeným sýrem a nasekaným česnekem.
- V kastrole na oleji orestujeme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, sušenou nebo čerstvou bazalku, sůl a pepř. Směs přivedeme k varu, přidáme lilky a pod pokličkou za občasného míchání a obracení lilků dusíme 1 hodinu.
- Lilky upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.
- Můžeme podávat s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.