Rizoto z vepřového masa
Ingredience
Cibule |
300 g |
Lečo sterilované |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rýže loupaná |
800 g |
Sůl |
25 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Tuk |
120 g |
Vepřový ořez |
750 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme.
- Potom přidáme lečo, krátce podusíme, přidáme opranou a spařenou rýži, vodu a zvolna zavaříme. Pod poklicí dusíme doměkka.
- Nakonec rizoto lehce promícháme.
- Hotový pokrm tvarujeme v šálku, vyklopíme na nahřátý talíř a při podávání posypeme strouhaným sýrem.