Rizoto z vepřového masa

Rizoto z vepřového masa - obrázek

Ingredience


Cibule 300 g
Lečo sterilované 300 g
Pepř černý mletý 1 g
Rýže loupaná 800 g
Sůl 25 g
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Tuk 120 g
Vepřový ořez 750 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme.
  3. Potom přidáme lečo, krátce podusíme, přidáme opranou a spařenou rýži, vodu a zvolna zavaříme. Pod poklicí dusíme doměkka.
  4. Nakonec rizoto lehce promícháme.
  5. Hotový pokrm tvarujeme v šálku, vyklopíme na nahřátý talíř a při podávání posypeme strouhaným sýrem.