Zapečené bolognese

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup 4 polévková lžíce
Majoránka 1 špetka
Maso mleté - mix 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Podravka 1 špetka
Rajčata 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Těstoviny vařené (průměr) 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli zpěníme na oleji a přidáme maso. Okořeníme, osolíme a opepříme. Za občasného míchání maso opečeme.
  2. Když je maso upečené, přidáme česnek, majoránku a osmahneme. Poté zalijeme rajčaty s kečupem a lžící hladké mouky.
  3. Necháme omáčku vychladit a přilijeme smetanu.
  4. Přisypeme vařené těstoviny a dáme směs do formy a zasypeme sýrem.
  5. Pečeme 25 minut.