Zapečené bolognese
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Majoránka |
1 špetka |
Maso mleté - mix |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Podravka |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli zpěníme na oleji a přidáme maso. Okořeníme, osolíme a opepříme. Za občasného míchání maso opečeme.
- Když je maso upečené, přidáme česnek, majoránku a osmahneme. Poté zalijeme rajčaty s kečupem a lžící hladké mouky.
- Necháme omáčku vychladit a přilijeme smetanu.
- Přisypeme vařené těstoviny a dáme směs do formy a zasypeme sýrem.
- Pečeme 25 minut.