Letní salát z bulguru zvaný tabbouleh
Ingredience
Bulgur |
170 g |
Česnek |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Limetka |
1 ks |
Máta |
20 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
1 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přečteme si návod na bulguru a vaříme podle něj, obvykle v poměru 1:2 bulgur:voda. V menším kastrolu uvaříme v osolené vodě vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, po odstranění z plotny ihned ochladíme studenou tekoucí vodou, následně je oloupeme a vidličkou opatrně rozmačkáme.
- Do misky vysypeme bulgur, přidáme rozmačkanou vaječnou směs, jemně nakrájenou cibuli a velmi drobně nasekané dva stroužky česneku. Z paprik odstraníme semínka, potom je rpzkrájíme na drobné kousky a přidáme do misky. Postupně vsypeme ještě nasekanou pažitku, petržel, koriandr a mátu. Přidáme i nadrobno nařezanou kůru z limetky a citronu i z nich vymačkanou šťávu. Opatrně promícháme, před servírováním ještě osolíme a opepříme.