Letní salát z bulguru zvaný tabbouleh

Ingredience


Bulgur 170 g
Česnek 1 ks
Cibule červená 1 ks
Citrony 1 ks
Koriandr čerstvý 20 g
Limetka 1 ks
Máta 20 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 20 g
Sůl 1 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přečteme si návod na bulguru a vaříme podle něj, obvykle v poměru 1:2 bulgur:voda. V menším kastrolu uvaříme v osolené vodě vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, po odstranění z plotny ihned ochladíme studenou tekoucí vodou, následně je oloupeme a vidličkou opatrně rozmačkáme.
  2. Do misky vysypeme bulgur, přidáme rozmačkanou vaječnou směs, jemně nakrájenou cibuli a velmi drobně nasekané dva stroužky česneku. Z paprik odstraníme semínka, potom je rpzkrájíme na drobné kousky a přidáme do misky. Postupně vsypeme ještě nasekanou pažitku, petržel, koriandr a mátu. Přidáme i nadrobno nařezanou kůru z limetky a citronu i z nich vymačkanou šťávu. Opatrně promícháme, před servírováním ještě osolíme a opepříme.