Studená kuřecí polévka se zeleninou a knedlíčky

Ingredience


Česnek 15 g
Kuře 1000 g
Pórek 20 g
Sůl 1 g
Voda pitná 2 l
Zázvor mletý 5 g
Hovězí maso mleté 80 g
Sezam - semena 100 g
Sůl 6 g
Sýr sójový - Tofu 20 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 1.2 l
Česnek 2.8 g
Houby Shitake sušené 15 g
Okurka salátová 100 g
Olej sezamový 2 ml
Omáčka sojová světlá 2 ml
Oříšky piniové 3.5 g
Paprika červená 20 g
Pepř černý celý 1 špetka
Pórek 4.5 g
Škrob jemný kukuřičný gustin 24 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře pečlivě očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Sezam namočíme na hodinu do studené vody, po namočení ho necháme okapat 15 minut na sítku. Houby shiitake namočíme na 1 hodinu do studené vody, potom je necháme krátce okapat. Pomocí utěrky odstraníme z mletého masa krev. Sýr Tofu rozmačkáme, ochutíme kořenící omáčkou, vmíchámím do mletého masa získáme směs, ze které vytvoříme knedlíčky do polévky. Salátovou okurku očistíme tak, že ji třeme solí. Papriku zbavíme jádřince a propláchneme ji pod tekoucí vodou. Papriku, houby shiitake a okurku nakrájíme na stejně velké kousky - 1,5 x 3 cm. Kousky okurky na 10 minut prosolíme, po této době okurkové plátky promneme v utěrce, abychom je vysušili. Z piniových oříšků odstraníme vršky a promneme je v utěrce. Vejce rozklepneme do rozehřátého oleje na pánvi a necháme je ztuhnout vcelku. Následně je nakrájíme na stejně velké plátky, jako jsme pokrájeli zeleninu.
  2. Kuře v hrnci s vodou přivedeme k varu a 10 minut zprudka vaříme. Potom přidáme kolečka pórku, stroužky česneku a zázvor, s kořením vaříme kuře dalších 20 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, vykostíme a nakrájíme na malé kousky.
  3. Vychlazený vývar zcedíme přes utěrku. Okapaný sezam restujeme 15 minut na oleji, potom ho rozmixujeme se 400 ml masového vývaru potom tekutinu scedíme. Do vývaru rozmícháme zbytek masového vývaru, směs ochutíme solí. Do rozšlehaného vejce vmícháme mouku, ve vzniklém těstíčku obalíme masové knedlíčky. Za stáleho promíchávání je orestujeme na pánvi. Kousky okurkek, hub a papriky obalíme ve škrobu a potom na 20 sekund namočíme do horké vody. Následně je prpláchneme ve studené vodě. Nakrájené kuřecí maso rozdělíme do misek nebo do talířů, naaranžujeme k nim kousky okurky, hub a papriky, vše zalijeme vývarem. Na závěr porce posypeme připravenými piniovými oříšky.