Smažené paprikové lusky v sýrovém obalu

Ingredience


Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 300 ml
Paprikové lusky čerstvé 8 ks
Strouhanka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Paprikové lusky spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a papriky osolíme. Obalíme je postupně v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.
  2. Obalené papriky smažíme v dostatečném množství oleje na pánvi po obou stranách dozlatova.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.