Smažené paprikové lusky v sýrovém obalu
Ingredience
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
300 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
8 ks |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Paprikové lusky spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a papriky osolíme. Obalíme je postupně v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.
- Obalené papriky smažíme v dostatečném množství oleje na pánvi po obou stranách dozlatova.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.