Salát bramborový s klobásou
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Brambory |
450 g |
Cibule červená |
1 ks |
Klobása Chipolatas |
175 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Rajčata sušená sterilovaná |
125 g |
Salát Rosso |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory 20 minut, poté necháme okapat a vychladnout.
- Listy salátu obložíme servírovací mísu. Vlažné brambory nakrájíme na plátky a klademe ve vrstvách na listy salátu s plátky zelené papriky, červené cibule, italské klobásy, čerstvou bazalkou a sušenými rajčaty.
- Rozšleháme v misce ocet, olivový olej, rajčatový protlak, sůl a pepř.
- Přelijeme zálivkou salát a ihned podáváme.