Salát bramborový s klobásou

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Bazalka 2 polévková lžíce
Brambory 450 g
Cibule červená 1 ks
Klobása Chipolatas 175 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Rajčata sušená sterilovaná 125 g
Salát Rosso 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory 20 minut, poté necháme okapat a vychladnout.
  2. Listy salátu obložíme servírovací mísu. Vlažné brambory nakrájíme na plátky a klademe ve vrstvách na listy salátu s plátky zelené papriky, červené cibule, italské klobásy, čerstvou bazalkou a sušenými rajčaty.
  3. Rozšleháme v misce ocet, olivový olej, rajčatový protlak, sůl a pepř.
  4. Přelijeme zálivkou salát a ihned podáváme.