Rajčata zapečená s mletým masem
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
60 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
15 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vepřové maso mleté |
700 g |
Žemle tuková |
100 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
- Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme, přimícháme v mléce namočené a vyždímané housky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu masa, posypeme cibulí, polovinou sýra, na maso navrstvíme plátky rajčat, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou masa. Zasypeme sýrem, česnekem a petrželkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut.
- Naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.