Rajčata zapečená s mletým masem

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 60 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 4 g
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 1 kg
Sůl 15 g
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Vepřové maso mleté 700 g
Žemle tuková 100 g
Mléko polotučné 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
  2. Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme, přimícháme v mléce namočené a vyždímané housky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu masa, posypeme cibulí, polovinou sýra, na maso navrstvíme plátky rajčat, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou masa. Zasypeme sýrem, česnekem a petrželkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut.
  3. Naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.