Cuketa zapečená s vejci
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
200 g |
Cuketa |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Eidam uzený 45% |
200 g |
Tuk |
15 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cuketu oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky, uzený tvrdý sýr nastrouháme.
- Pekáček vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou, vyskládáme do něj rovnoměrně cukety, osolíme, opepříme, zalijeme rozkvedlanými vejci, zasypeme sýrem, na povrch položíme pár hoblinek másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě přibližně 20 až 25 minut.
- Cuketu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.