Baklažány plněné masovou směsí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
50 g |
Lilek |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
70 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rohlík grahamový |
200 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
25 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
250 g |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Strouhanku nasypeme do mléka a necháme nasáknout. Všechny suroviny spolu promícháme a do masové směsi zapracujeme jedno vejce.
- Baklažány (lilky) oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme dužinu, naplníme masovou směsí a vyskládáme do pekáčku s roztaveným máslem. Podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut.
- Baklažány rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým pečivem.