Baklažány plněné masovou směsí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 50 g
Lilek 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 70 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rohlík grahamový 200 g
Strouhanka 30 g
Sůl 10 g
Sýr Eidam cihla 30% 25 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 250 g
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Strouhanku nasypeme do mléka a necháme nasáknout. Všechny suroviny spolu promícháme a do masové směsi zapracujeme jedno vejce.
  2. Baklažány (lilky) oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme dužinu, naplníme masovou směsí a vyskládáme do pekáčku s roztaveným máslem. Podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut.
  3. Baklažány rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým pečivem.