Salát krevetový
Ingredience
Cibulka jarní |
6 ks |
Fazolové klíčky |
150 g |
Krevety tygří - loupané |
350 g |
Mango |
1 ks |
Nudle vaječné |
250 g |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Ředkvička |
75 g |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké mísy dáme nudle a zalijeme vroucí vodou. Necháme stát 10 minut, poté je necháme okapat a osušíme.
- Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme 5 minut nudle. Sundáme z ohně, přidáme sezamový olej, fazolové klíčky, sezamová semínka a promícháme.
- V misce smícháme pokrájené jarní cibulky, mango, krevety, ředkvičky. Přidáme sherry, sójovou omáčku a promícháme.
- Smícháme směs s nudlemi a přendáme do servírovací mísy. Podáváme teplé.