Salát krevetový

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Fazolové klíčky 150 g
Krevety tygří - loupané 350 g
Mango 1 ks
Nudle vaječné 250 g
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Ředkvička 75 g
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sherry brandy 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy dáme nudle a zalijeme vroucí vodou. Necháme stát 10 minut, poté je necháme okapat a osušíme.
  2. Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme 5 minut nudle. Sundáme z ohně, přidáme sezamový olej, fazolové klíčky, sezamová semínka a promícháme.
  3. V misce smícháme pokrájené jarní cibulky, mango, krevety, ředkvičky. Přidáme sherry, sójovou omáčku a promícháme.
  4. Smícháme směs s nudlemi a přendáme do servírovací mísy. Podáváme teplé.